Goed voorbereid naar de race met een EHBO cursus op zak

07/05/2022 Geschreven door Demi van Kampen
not set

Ongeveer een half jaar geleden kwam het Rode Kruis op bezoek om een EHBO cursus voor het hele team te verzorgen. Van verbanden leggen tot aan reanimeren, wij zijn nu volledig op de hoogte wat er moet gebeuren tijdens een noodsituatie. Binnenkort jij ook?

Aankomende september doet het Brunel Solar Team mee aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Hier zal het team binnen acht dagen met een zelfgebouwde zonneauto een afstand van bijna 4000km afleggen, van Johannesburg tot aan Kaapstad. Tijdens deze race hebben alle teamleden hun eigen rol. Een racerol zoals coureur zal je waarschijnlijk als eerste te binnen schieten, maar er zijn nog veel meer taken die verdeeld moeten worden. Zo hebben wij ook een safety officer binnen het team. Deze persoon zorgt ervoor dat alles veilig verloopt en stuurt het team aan wanneer er zich een noodgeval voordoet. Het is dus van belang dat deze persoon kennis heeft van EHBO.

not set

Waarom hebben we er dan voor gekozen om met het hele team de EHBO cursus te volgen, als maar een iemand de safety officer is tijdens de race? Dat is omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen op de hoogte is van de laatste kennis van EHBO. Het is natuurlijk erg gaaf om mee te mogen doen aan een zonnerace, maar een race brengt risico’s met zich mee. Kijk maar naar de Formule 1. Daarom willen wij iedereen zo goed mogelijk voorbereiden op situaties die eventueel zouden kunnen gebeuren. Veiligheid staat bij ons voorop.

not set

Met dank aan het Rode Kruis kunnen wij straks goed voorbereid richting Zuid-Afrika. Ook bij ons thuis in de werkplaats is EHBO kennis erg belangrijk. Hoewel wij zorgvuldig te werk gaan in de werkplaats, is de kans op een ongelukje nooit uitgesloten. Dan is het erg fijn om te weten dat er een heel team klaarstaat die weten wat ze moeten doen in zo een situatie. Wil jij ook weten wat te doen tijdens een noodsituatie of wil jij graag klaar kunnen staan voor jouw vrienden en familie? Meld je dan aan bij het Rode Kruis voor een EHBO cursus!