[NL] Vattenfall Solar Team niet naar Australië, Bridgestone World Solar Challenge 2021 afgelast.

02/12/2021 Written by Steven Mitchell Tan
not set

Er komt dit jaar geen zonnerace in Australië. De organisatie van de Bridgestone World Solar Challenge vindt dat de pandemie voor te veel onzekerheden zorgt om de race door te laten gaan. Het besluit komt op het moment dat de meeste teams beginnen aan de bouw van hun nieuwe zonneauto. Zo heeft het Vattenfall Solar Team juist deze week haar intrek genomen in de productiehal in Zwolle.

Team captain Christiaan Wiers reageert teleurgesteld op het nieuws: “Het is echt een enorme klap. We wisten vanaf het allereerste begin dat er een kans bestond dat de race zou worden afgelast, maar je werkt toch in de veronderstelling dat het doorgaat. We hebben de afgelopen tijd ontzettend hard gewerkt aan het ontwerpen van een nieuwe raceauto en zouden volgende week gaan beginnen met de bouw ervan. We gaan het nieuws nu eerst laten bezinken. Daarna moeten we ons herpakken en nadenken over de toekomst.”

Renée McFadyen, Brand experience manager van Vattenfall: “Dit is het laatste jaar als hoofdsponsor van het Vattenfall Solar Team en uiteraard hadden wij onze relatie graag spetterend willen afsluiten in Australië. Wij hielden er rekening mee dat de Bridgestone World Solar Challenge door de coronapandemie niet zou kunnen plaatsvinden, maar nu het besluit definitief is gevallen is de teleurstelling groot. Maar hetzelfde geldt voor de motivatie en het doorzettingsvermogen van deze studenten. We verwachten dan ook dat het ons gaat lukken om samen een mooi jaar neer te zetten, en de wereld ook in 2021 zullen inspireren tot een fossielvrije toekomst.”

Persbericht van de raceorganisatie

https://www.worldsolarchallenge.org/news/2021-challenge-update